Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp och m: Vi ska betala för undervisning, inte lokaler

Annons

Två år för sent lanserar majoriteten sitt uppdaterade förslag kring nedläggningar och förändringar inom grundskolan i Hallstahammar.

Redan 2006 diskuterades nedläggningar av skolor. Då togs inga beslut, något vi idag får betala för. Nu är det bråttom och beslut måste tas innan sommaren.

Att vi i Hallstahammar behöver se över lokalerna inom grundskolan är vi överens om, majoritet och opposition men däremot är vi inte överens om vad som skall göras.

Majoriteten vill lägga ner Tunaskolan och Vallmoskolan. Tunaskolan ville man lägga ner redan 2006 men då backade man, säkerligen eftersom det var valår och i stället för att ta tag i frågan i tid lät man frågan bero och i dag står vi inför vägskälet - lokaler eller personaltäthet.

Hade man redan för två år sedan tagit tag i frågan och beslutat om successiva neddragningar hade vi sparat massor, inte minst pengar som vi kunnat använda till att i stället förbättra resultaten i skolan. Nu är det bråttom, bråttom med beslut.

Vi ska betala för undervisning, inte lokaler.

Vi skall ha så små skolklasser som möjligt med kompetent personal och höga skolresultat och det finns olika sätt att uppnå detta.

Anna Lundberg (fp)

ledamot av barn- och bildningsnämnden

Hans Strandlund (m)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons