Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP: Rödgrön kultursatsning utan pengar

Det rödgröna landstingsstyrets nya kulturansvarige råd, Hans Jansson (V), går ut hårt – och utan att ha bakgrunden riktigt klar för sig. Nu slår han fast att de rödgröna satsar på länets historia och kulturarv.

Annons

Den ”storstilade” satsningen är inget annat än ett fullföljande av den kulturpolitik som landstingsalliansen förde under förra mandat-perioden.

Vad vi gjorde då, trots en förlamande ekonomisk kris, var att inom länsmuseets budgetram genomföra flytten från slottet till moderna, tillgängliga lokaler på Karlsgatan 2 och samordna verksamheten med stadens konstmuseum. Som läget var då räckte pengarna inte till att hyra hela forna Mimerverkstaden.

Vi såg dock tillsammans med våra vänner i Västeråsalliansen till att få option på utrymmet närmast Stora gatan.

Planerna var att när ”tiderna blev bättre” utnyttja optionen och ge länsmuseet större utrymme. Ingen kan väl påstå att tiderna är så mycket bättre nu, men att inte planera redan nu vore närmast tjänstefel. Någon ny satsning är det dock inte – det har hela tiden legat i museets framtidsplan.

Om de rödgröna vill göra en ”riktig” satsning torde det ligga närmast till att infria de frikostiga vallöften om mer kulturpengar som utlovades från rödgrönt håll både av landsting- och kommunpolitiker.

Både Västmanlandsmusiken och Teater Västmanland förväntar sig det.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons