Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP: S-klagovisa klingar falskt

Annons

Socialdemokraternas tjänstemannaförening gör en intressant sammanblandning av enskilda individers engagemang i hemlöshetsfrågan och partiernas arbete. Intressant just därför att artikeln om hemlöshet är undertecknad av företrädare för S-tjänstemannaförening – ska jag tolka det som att det är Socialdemokraternas ståndpunkt?

Under innevarande mandatperiod har en vidareutveckling skett av boendekedjan eller som den också kallas boendepalletten. Inslussboendet har startats, projektet Eskadern genomförts och förändringar har skett på akutboenden. Under 2010 kommer en rockad att ske mellan flera boenden som ger resultatet fler platser till bättre ekonomi.

Men trots de många miljoner som årligen läggs på hemlösheten så räcker det inte till – därför vill vi undersöka om Bostad först kan vara metoden som kan förbättra situationen.

Grundinställningen är att hemlöshet är ett problem i sig. Kan man undvika hemlöshet är det lättare att arbeta med exempelvis missbruksproblem. Artikelförfattarna förkastar idén därför att de ser svårigheter att hitta dessa bostäder. Ingen förnekar att det kan uppstå problem – men om alla skulle ha den negativa inställning som S-skribenterna har så skulle utvecklingen stå totalt stilla.

Observera att det finns mycken erfarenhet från andra länder och jag har svårt att tro att vi är så mycket omöjligare än invånarna i Finland eller Norge. Där är metoden en del i en nationell strategi mot hemlösheten.

Slutligen måste jag erkänna att jag blir beklämd när skribenterna påstår att vi skyfflar över problem till Riddarhyttan. Antingen har man svårt att ta till sig information eller annars är man vilseledd. Det är tydligt sagt att platser har köpts för nio personer under avgränsad tid i avvaktan på att första leden i rockaden är färdig.

Ragnhild Källberg

ordförande

Individ- och familjenämnden, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons