Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågetecken om namninsamling

Annons

Med märkliga metoder har några stridbara Djäknebergsbor fått 29 000 personer att skriva på namnlistor, där man säger sig vara emot alla planer på ett par nya hus på de risiga tomterna runt gamla vattentornet.

Hur är det möjligt att så många tycks engagera sig mot den marginella förändringen i periferin på vårt kära berg. Hur många av dem som skrivit på protestlistorna har varit på plats och tittat på de aktuella tomterna? Har man visat kartskissen, där de tänkta husen kan bli uppförda till glädje för de allt fler västeråsare, som söker en attraktiv bostad nära centrum?

Vid en pensionärsträff, där jag medverkade, presenterades en protestlista vid kaffeborden utan någon som helst information. Pensionärerna kände förstås för värdet av Djäkneberget, som en park av omistligt värde för stadens invånare, gammal som ung.

Så utan att närmare reflektera över den nya stadsplanen skrev man på listan - utom jag. Det hade varit mera smakfullt, om man lagt listan på ett särskilt bord för anonym underskrift. Dessförinnan borde man också redogjort för den tänkbara förändringen runt gamla vattentornet, som inte ändrar karaktären av Sam Lidmans skapade, folk-liga samlingsplats.

Ofullständig information lämnade man också ungdomar på stan, berättade en mig närboende 16-åring. Det gäng hon tillhörde trodde att det skulle byggas på Djäknebergsslätten. Givetvis ville de protestera mot detta.

Jag tror att Anna Grön samt de flesta av byggnadsnämndens ledamöter genomskådar namn-insamlarnas taktik att dupera många till att sätta sitt namn på protestlistorna, och inte tvekar att tillstyrka det rimliga tillskottet av några nya lägenheter intill gamla vattentornet.

Nästa större namninsamling kommer förmodligen att gälla krav på en kommunal folkomröstning, som de högröstade bakåtsträvarna tror sig kunna vinna för en nedläggning av den för vår stad livsviktiga Hässlö flygplats. Tänk efter före, innan ni skriver på!

Charlie Thunberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons