Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Främja etnisk mångfald

Annons

En ny undersökning av tidningen Chef i samarbete med företaget Novus visar att cheferna tycker att det är viktigt med etnisk mångfald, men bara en fjärdedel av företagsledarna arbetar aktivt med frågan. Samma undersökning pekar på att 17 procent av cheferna inte alls arbetar med mångfald.

Varför är det så svårt att inse att blandningen främjar innovation och är positivt för arbets- platserna? Högutbildade människor, med en annan bakgrund än den svenska, står alldeles för ofta till arbetsmarknadens förfogande eller är felplacerade i tjänster där kompetenserna inte tas tillvara.

Järnviljan att bidra på arbetsmarknaden och växa upp med Sverige finns där. Däremot saknas tydliga mål för att främja etnisk mångfald på olika arbetsplatser!

Hur är det med ledningsgrupperna i företag? Organisationspsykologerna är i gång med en studie som undersöker om mångfald i ledningsgrupperna ger bättre effektivitet.

Bland annat har kom-petensen kontra kvotering diskuterats. Enligt Johan Grant, vd för Organisationspsykologerna, kommer det inte ske en förändring utan tvångsåtgärder eftersom inbyggda strukturer är svåra att bryta frivilligt.

Han nämner att en homogen grupp kan fungera bättre när det behöver ta snabba beslut med långsiktigt kan det innebära att ett sämre beslut fattas.

Kvotering är det ultimata alternativet för det mesta kan man tycka, men hur tar man tillvara och främjar kompetensen om inte alla grupper får samma utvecklingsmöjligheter?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons