Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtid för Virsbo: Vi vill ha vårt utlovade äldreboende!

Annons

Den 17 september i år fanns en artikel i VLT med rubriken ”Framtid för Virsbo anklagar politiker för löftesbrott”. I den uttalade sig en ledande politiker och en av de högsta tjänstemännen och påstod att de inte hade något minne av att de givit löfte om byggande av äldrebostäder i Virsbo utan endast om upprättande av detaljplan.

Det är tråkigt att kommunledningen har så erbarmeligt dåligt minne. Den 21 september vi i Framtid för Virsbo ett Matteusmöte och alla styrelseledamöter deltog. Alla vi som var där kände oss kränkta och förolämpade av kommunrepresentanternas uttalande i artikeln.

För att bringa klarhet i frågan är här ett citat från föreningens styrelseprotokoll den 4 september 2008: ”Inbjudna gäster Anders Tollin, Frank Pfeiler och Inge Karsson från Surahammars kommun berättade om framtida planeringen av äldreboendet i Virsbo/vård av äldre. Man tänker skapa 10 vårdplatser för äldre genom utbyggnad av Dynabackens servicehus. Handlingar kommer att tas fram under hösten och man beräknar att allt skall vara klart inom 6 månader. Beslutet hälsades varmt välkommet”.

Detta var 2008! Att kommunens ledning nu försöker slingra sig med påstådda minnesluckor känns som ett medvetet försök till efterhandskonstruktion.

I mars i år skrev vi ett brev till kommunen och bad om ett snabbt skriftligt svar angående läget i denna fråga. Av VLT:s artikel kunde man tro att vi fått ett sådant svar. Trots att det gått sex månader sedan brevet skrevs är sanningen den att vi ännu inte fått något brev. Något avgående brev från kommunen till Framtid för Virsbo finns inte heller noterat i kommunens diariebok. Är detta också en minneslucka?

Vi som deltog vid mötet 2008 är samtliga överens om att de kommunala löftena som gavs är rätt relaterade i protokollet och att detta är ytterligare ett trick i en lång rad av kommunens försök att blanda bort korten i denna 18 år gamla förhalningsprocess. Men vi ger aldrig upp! Sanningen segrar alltid till slut.

Vi skulle kunna skriva sida upp och sida ner i VLT om denna av kommunen styvmoderligt behandlade fråga. Men det leder ingen vart. Vi vill bara att det äldreboende vi lovats också skall byggas nu i år.

Äldreboende i Virsbo borde ha högre prioritet än det beslut som kommunen tagit om konstgräs på fotbollsplanerna i Surahammar. Det är vår syn, men i kommunen tycks man prioritera annorlunda.

Inte att undra på om missnöjespartierna får luft under vingarna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons