Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Andersson (C): Mer sunt förnuft!

EU påverkar oss både lokalt och globalt – du väljer den 7 juni hur vi ska påverka EU! För då är det val till EU-parlamentet.

Annons

Jag vill att EU ska bli mer företagsamt genom mindre byråkrati och mer drivkraft! EU ska inte syssla med allt, utan kraftsamla för att möta gemensamma utmaningar som Sverige och Europas länder inte fixar själva. Beslut som behöver fattas gemensamt, men bara då vi inte kan lösa problemen vid köksbordet, på lagårdsbacken, i kommunen eller i Sveriges riksdag.

Jag vill att EU ska sluta peta i detaljfrågor som vi bättre kan lösa på hemmaplan. Hur många träd som det ska få finnas i svenska beteshagar eller hur böjd en gurka får vara är frågor som inte hör hemma på EU-nivån.

Genom att rösta på Centerpartiet röstar du för ett smalare men vassare samarbete som koncentrerar sig på färre och genuint gränsöverskridande frågor. Som med förenta krafter arbetar för fred, värnar mänskliga rättigheter, främjar rörlighet och utbyte men som också slår vakt om mångfalden och olikheterna i vår världsdel.

Fredrik Andersson

kandidat i valet till EU-parlamentet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons