Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Reinfeldt är otrygghetens tjänare nummer ett i landet!

Arbetarrörelsen har under många år arbetat för ett tryggare och starkare samhälle med stora resurser. Den socialdemokratiska statsministern Tage Erlander talade mycket om det trygga och starka samhället.

Annons

Med detta menade man att man inte skulle behöva vara rädd för att bli sjuk eller arbetslös därför att vi skulle ha ett försäkringssystem som grep in om något hände. Detta är viktigt för oss alla i samhället.

De unga som har bildat familj ska veta och känna denna trygghet med tanke på framtiden för barnen. Ett av de första besluten som regeringen Reinfeldt drev igenom var att höja avgiften till a-kassan samtidigt som han sänkte a-kassans ersättningar till dem som råkade bli arbetslösa.

Med detta ökade otryggheten om något händer. Det var det första generalangreppet på vårt välfärdssystem.

Många hade inte råd att vara med i a-kassan längre och resultatet ser vi nu när varslen haglar och många kommer att bli utan a-kassa och otryggheten växer ännu mera. Och resultatet blir att kommunerna tvingas överta kostnadsansvaret för dem som står utanför försäkringssystemet.

Sedan kom nästa så kallade Alexanderhugg på välfärden vad gäller skatten för de sjuka och arbetslösa, genom att de får betala en högre skatt än de som har ett jobb. Konsekvensen av detta blev att otryggheten ökar för ännu flera om framtiden.

Dessutom har man försämrat reglerna så även svårt sjuka blir utan ersättning. Men man nöjer sig inte med detta utan man bantar på Försäkringskassans personal så att folk får vänta flera månader för att få sin ersättning. Otryggheten ökar naturligtvis utan att statsministern ingriper.

Man har sänkt skatter inklusive förmögenhetsskatt och statens resurser har minskat, vilket påverkar folkets otrygghet om framtiden. Vi är det enda landet i världen som tar ut en högre skatt för pensionärer i förhållande till andra inkomsttagare, vilket är djupt orättvist och som naturligtvis skapar en ytterligare otrygghet för denna stora grupp i samhället.

Och tyvärr måste vi konstatera att otrygghetens främste tjänare, Fredrik Reinfeldt, inte bryr sig. Han kommer säkert med flera otrygghetsreformer undan för undan.

Jag känner mig mycket rädd för dessa otrygghetens iskalla högervindar som regeringsalliansen skapar.

Sven Larsson

Arboga

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons