Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskolor bra för alla elever i Västerås

Annons

Vänsterpartiet ifrågasätter friskolor i Västerås. De skriver i VLT den 14 november att man inte vill avveckla friskolorna i Västerås men att nya friskolor försvårar planeringen för de kommunala skolorna. Glöm inte historien. Vänsterpartiet har alltid varit emot friskolor, alltid hävdat att de försvårar planeringen. Det är tur att Skolverket beslutar om start av friskolor annars hade de varit ett minne blott i Västerås. De gamla sovjetiska femårsplanerna verkar inte vara borta från agendan hos vänsterpartiet.

Enligt vänstern är det bara de kommunala skolorna som behöver planera och tänka på elevunderlaget. För oss i Västeråsalliansen är det självklart en fråga för både kommunala skolor och friskolor att få tillräckligt med elever.

För oss i Västeråsallians-en ser vi det som självklart att alla skolor måste planera och vara beredda på varierande elevunderlag. Ibland är det stora elevkullar och några år senare är antalet mindre.

När det gäller skolresultat sägs enbart att vänsterpartiet inte accepterar att någon kommunal skola får ha dåligt resultat. Friskolorna berörs inte.

För oss i Västeråsallians-en är resultatet viktigt på alla skolor. Skolan är elevernas arena. Här skall det vara en god arbetsmiljö som stimulerar lärandet.

Friskolor är bra för Västerås. Föräldrar och elever får större valfrihet och det blir en mångfald. Vi i Västeråsalliansen är övertygade att föräldrar och elever ska kunna välja den skola som passar eleverna bäst, oavsett om det är en kommunal skola eller en friskola.

Friskolor är bra för Västerås eftersom det stärker kvalitén på alla våra skolor. De skolor som har gott rykte efterfrågas oavsett om de är i kommunal- eller friskoleregi. Ägandet av skolan är inte det viktigaste, utan mångfalden. Alla skall ha kunskap om sin möjlighet att välja skola.

Genom mångfald får vi utveckling. Det ger ett ökat utbud av pedagogiska modeller vilket möjliggör olika lärstilar för varje enskild elev.

Elisabeth Unell

Agneta Berliner

Solveig Nygren

Vicki Skure-Eriksson

Ylva Peltonen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons