Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galna ko-mmunsjukan

Nu har den galna-ko-mmun-sjukan bitit sig fast i Västerås, en till synes helt obotlig sjukdom i Sverige, som också verkar vara extremt smittosam.

Annons

Farlig på många sätt, bland annat så är de sjuka i många fall inte medveten om att de bär på sjukdomen och därmed smittobärare. Den ena kommunen efter den andra drabbas av sjukdomen som snabbt blir kronisk och helt obotlig.

Snart varje svensk kommun med någon lite självaktning skall ha minst en egen flygplats, ett spa, ett upplevelsecenter, minst ett köpcenter men helst flera (med så många butiker som möjligt) i nära anslutning till centrum, minst en statlig myndighet med så många avlönade individer som möjligt, för att kunna försvara titeln generaldirektör, minst ett tiotal rondeller oavsett behov och funktion, ett område med sjönära boende, et cetera.

En kommunal karakofeber på politiker- och tjänstemannanivå som inte verkar möjlig att få ner till normal temperatur.

Att alla kommuner begåvas med likadana tillväxtmotorer och dragplåster, visar på den verkliga bristen av kreativt tänkande hos kommunpolitiker- och tjänstemän. Tyvärr så får vi nog leva med detta, det lär dröja innan ett effektivt vaccin mot denna ko-mmun-sjuka är framtagen och en massvaccination kan genomföras.

Här är det inte meningsfullt att rekommendera handsprit, även om alla Sveriges sjöar vore fyllda med handsprit.

Att alla dessa meningslösa sysselsättnings- och livsuppehållande respiratorverksamheter kan tysta ett helt folk, till någon form av tillfredsställelse, borde få självaste Napoleon att resa sig upp ur graven och ryta till.

Låt mig få avsluta med att räkna upp några direkta följdsjukdomar som kommer från samma smitthärd, nämligen; en kommun med minst en fot uppe på självaktningsstegen måste också ha en företagarby (i Västerås Teknikbyn), så många bolag som möjligt där kommunen är så stor bidragsgivare att kommunala tjänstemän kan få en styrelseplats, en högskola som kallar sig universitet utomlands men aldrig kommer att bli det i sitt eget land, minst en kongress- och konferensanläggning, ett ståtligt stadshus med en klocka som tickar på men mot samma gamla tider.

Det är inte utveckling att klockan tickar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons