Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går Västerås med förlust?

Annons

Fredagen den 11 februari kunde vi läsa i VLT att Västerås gick med plus och herrarna Staffan Jansson (s) och Mats Ericsson (v) gjorde verkliga glädjeskutt.

Det är inte något fel på dessa herrar. Kommunens redovisning är däremot synnerligen tveksam och bör bli föremål för radikala förändringar så att västeråsarna får en bättre bild av stadens ekonomi.

Med tillämpning av helt andra redovisningsprinciper redovisar staden ett betydande underskott. Alla västeråsare torde vara medvetna om att byggnader, maskiner, inventarier och system måste återanskaffas. Staden måste se till att pengar fonderas för kommande behov. Man bör skilja mellan dagens bokslut och ett kalkylmässigt resultat som bland annat baserar sig på återanskaffningsvärden.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet berömmer sig av dagens ekonomiska situation men säger som vanligt att pengar saknas, till exempel inom barnomsorg och upprustning av lekplatser. Är det god ekonomi?

Det skulle vara utmärkt om västeråsarna fick sig redovisade ett mera realistiskt bokslut som bland annat pekade på kommande behov inom olika områden. Vad krävs för resultat för att möta denna efterfrågan - dagens bokslut är inte tillfredsställande.

Lennart Jansson

Styrelseordförande Västeråspartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons