Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm tjena, tjena

Annons

Varför lägga ner dessa pengar på en dålig kampanj för att få stockholmare till Västerås? Tanken marknadsförarna bör ställa sig är i stället vad får en stockholmare att flytta och vill de flytta? I Stockholm finns det mesta en storstad kan erbjuda med nöjen, rikt kulturliv och aktiviteter. Staden är uppbyggd runt Mälaren och Östersjön med fantastiska vyer och med bra kommunala kommunikationer tar man sig lätt ut i skog och natur.

Med skärgårdsbåtarna kan man ta en dagsutflykt.1-0 till Stockholm.

Bostad? Visst är det dyrt i Stockholm men om man gör en jämförelse mellan Stockholms närförorter och Västerås city skiljer det väldigt lite (jämför-bara områden). Priserna är högre för en bostadsrätt i Stockholm men avgifterna till bostadsrättsföreningen är högre i Västerås. Med andra ord har man samma månadskostnad, men i Stockholm betalar du mer till dig själv. Nyproducerade hyresrätter är inte omöjligt att få tag på i Stockholm och har samma hyror som nyproducerat i Västerås. Villorna är lite billigare i Västerås men även där stiger priserna. 2-0 till Stockholm

Arbete? God framåtanda i Västerås men fortfarande finns det fler jobb att välja på i storstaden. 3-0 till Stockholm.

Kommunikationer Västerås-Stockholm? Ja SJ är verkligen inte en kompis till Västerås marknadsförare. Försenade tåg och mycket dyrt. Samma sträcka i Skåne kostar ju bara 1 000 kronor i stället för 3000 kronor.

Och i Stockholm kan du köpa ett månadskort för 600 kr och åka Norrtälje-Södertälje och en sväng till Nynäshamn. 4-0 till Stockholm.

Trygghet för familjen? Mindre brottslighet i Västerås och en småstadskänsla. Inte så mycket folk och ett lugnare tempo (för den som inte pendlar). En stor del av stockholmarna kommer utifrån landet och är vana med detta liv och vill kanske att deras barn ska växa upp utanför Stockholm. Västerås första poäng, men samtidigt finns en konkurrens med personens hemstad. 4-1 till Stockholm.

Detta är grundstenarna för att man flyttar. Sen kan man som jag flytta för kärleken, men det tror jag inte Västerås marknadsförare kan göra så mycket åt. Som ni ser är det bara tryggheten Västerås kan erbjuda i dag. Med bearbetning av SJ kan även kommunikationerna fungera bättre och billigare.

Kanske lägga sina marknadsföringsmiljoner på att få örebro-are, värmlänningar eller dalabor att flytta i stället? Skapa en arena för entreprenörerna och låt dem flytta till Västerås. Då får ni in skattepengar.

Maria Bergman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons