Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God morgon, Lärarförbundet!

Lärarförbundet bör rikta sin kritik mot det rödgröna styret

Annons

Det var på tiden att Lärarförbundet Västerås började granska de styrande i Västerås när det gäller satsning på skolans kvalitet och inte minst lärarlönerna.

Redan inför valet 2010 presenterade Folkpartiet våra prioriteringar för högre löner. Dessvärre var vi ensamma. Först när de rödgröna, blev beroende av parlamentariskt stöd gjordes en marginell satsning på lönerna.

Vid årsskiftet upphörde denna satsning. Detta informerades lärarfacken av oss vid ett möte Folkpartiet begärt. Folkpartiet har i regeringen drivit igenom karriärsteg där förestelärare ges 5000 kronor extra i månaden och en lektor 10 000kr mer i månaden.

Per Dahlbergs kritik ska riktas till de styrande. Riksdagens beslut går ut på att detta är en permanent satsning där regeringen betalar ut statsbidrag, beslutet är inte tidsbegränsat.

Lärarförbundet måste för det första agera snabbare när beslut är på väg att fattas, men också rikta sina frågor eller kritik till de som faktiskt sitter vid makten, det vill säga de rödgröna i stadshuset. Folkpartiet Västerås har nyligen presenterat våra prioriteringar inför valet och skolan och lärarna, bland annat deras löner är vår prio ett.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons