Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör det lilla du kan

Annons

För bortemot femtioelfte gången hör jag en journalist fråga Fredrik Reinfeldt hur han ser på förhållandet att hans familj kör omkring i en stor, bensinslukande bil. För bortemot femtioelfte gången hör jag Fredrik Reinfeldt säga ungefär, att nästa gång vi köper bil blir det kanske en miljöbil. Han tillägger, också det för bortemot femtioelfte gången, att människor inte skall behöva ha dåligt samvete för att de/vi lever som de/vi gör. Två frågor i anslutning till detta:

Vad är det som fritar människor från att ha dåligt samvete när nu den västerländska bensinslukande livsstilen redan bidrar till naturkatastrofer som hotar att föröda livsbetingelserna för miljoner människor, tillika för växter och djur på vårt klot?

Om någon människa, (exempelvis Fredrik Reinfeldt) värjer sig mot dåligt samvete - hon/han anser sig sannolikt ha välgrundade argument för att titt som tätt låta sig fraktas av sin bensinsörplande vän - är det ändå inte på sin plats att denna människa tar sin del av ansvaret för att minska den egna livsstilens skadeverkningar på miljön av?

Inför en insamlingsperiod för några år sedan myntade Lutherhjälpen följande slogan: -Det är så lite du kan göra - gör det!- Den uppmaningen, men här med avseende på miljön, riktar jag nu till Fredrik Reinfeldt och likasinnade.

Agneta Lejdhamre

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons