Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna liberaler: Busstrafiken måste bli smidigare

Annons

Nya busslinjer behövs för bland annat de som bor Östra hamnen och Lillåudden

Allt fler flyttar in i Östra hamnen och på Lillåudden. Påfallande många av dessa saknar bil och många är 55 plus. Som boende i dessa stadsdelar vill man ta del av det varutbud och service som erbjuds i de olika köpcentra som finns i staden till exempel Hälla och Erikslund.

Dessutom bör det vara enkelt att komma till lasarettet. Även om city är nära så bör även det kunna nås med buss. Vi föreslår därför nya busslinjer som binder samman Östra hamnen direkt med Hälla, Lasarettet och Erikslund. På liknande sätt måste man göra i övriga stadsdelar.

Politiken talar ofta om att öka kollektivresandet av miljöskäl men då måste man också lägga busslinjer så att folk verkligen kan åka och då kommer också de som har bil att oftare ta bussen. På köpcentra som Erikslund bör det finnas bussar som ständigt går runt de olika butikerna precis som på en flygterminal.

Speciella arrangemang bör också göras av affärer och bussbolag så det blir möjligt att ta med sig varor hem när man handlat. Man måste också särskilt tänka på barnfamiljernas och pensionärernas möjligheter att använda bussen vid shopping.

Vi vill att politiken skall göra detta möjligt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons