Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Törnér: Visa vad ni vill med skolan!

Annons

Skolor går med minus men skolor slösar inte. I annat fall menar de som beslutar över pengarna att det är slöseri att ha lärare i skolorna.

Säg att en skola går 1,5 miljoner kronor back. Om samma skola får ett minskat elevunderlag blir klasserna större därför att de görs större. Då kan skolan säga upp lärare och det ska sparas. Istället är ju det ett ypperligt tillfälle att öka lärartätheten!

Klasser med cirka 30 elever och en lärare innebär självklart mindre tid för varje elev. Det bör inte vara mer än 20 elever i varje klass.

Att skolorna går back beror på att de fått för lite pengar. Skolorna måste få så mycket pengar att de kan öka lärarartätheten.

Säger beslutsfattarna att de inte har råd så säger de också att de inte har råd med framtiden. Sanningen är att de inte har råd att låta bli att satsa på skolorna.

Jag tycker det är märkligt när politiker säger sig vara förvånade över att det är så många elever som inte lyckas i skolan. Det är inte alls konstigt med tanke på att politikernas främsta tanke under många år har varit att det ska vara billigt. Ordet kvalitet har inte nämts på många år. Däremot har det sedan 1990-talet enbart talats om besparingar.

Det är dags för politikerna att visa vad de vill med skolan och framtiden.

Gunnar Törnér

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons