Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haddad (fp): Alla vill inte in på högskolan

Annons

Socialdemokraterna i utbildningsnämnden vill tvinga alla elever som påbörjar en gymnasial yrkesutbildning att läsa in en

behörighet till högskolan.

Huruvida en gymnasieelev vill bli akademiker eller ej ska varken vi eller Per-Inge Ahlbäck (s) avgöra. Det ska eleven själv göra. Det är skillnaden mellan vår och socialdemokraternas skolpolitik. Hade de lyssnat på diskussionen och läst vårt förslag hade de fått en korrekt bild av förslaget till gymnasial lärlingsutbildning.

Lärlingsutbildningen som införs hösten 2008 leder inte automatiskt till högskolebehörighet eftersom en elev kan välja att ersätta vissa kärnämnen med mer yrkesämnen och där halva tiden är arbetsplatsförlagd. Men Ahlbäck har att ta hänsyn till både facket och partiet. Han vill heller inte överlåta makten till eleverna när det gäller deras egen framtid.

Socialdemokratisk skolpolitik har misslyckats och har lett till att elever hoppar av gymnasiet och går ut i arbetslöshet istället för i arbete. Folkpartiet och Västeråsalliansen vill hitta lösningar som inte bara ser till att elever kommer in med godkända resultat till gymnasiet - de ska också ha en rättvis chans att komma ut från det, med stolthet.

Roger Haddad

ordförande i utbildningsnämnden

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons