Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstabor: Lägg inte ner Tunaskolan!

Tunaområdet har en sådan otrolig potential och en enorm kraft med tanke på den generationsväxling som redan sker men som framför allt inom en tioårsperiod kommer att fullkomligt explodera!

Annons

Både när det gäller det antal barnfamiljer som redan bor på området, och de som väljer att flytta hit enbart för det idylliska lugna läget och den lilla trygga skolan med kompetenta och behöriga lärare, som fungerar så väl och har en sådan hög trivselfaktor.

Trenden med att lägga ner de små skolorna är inte populär. Det märker vi tydligt med den namninsamling som just nu pågår. Den bild vi får av det personliga mötet med äldre människor, barnfamiljer och andra boende i området är entydig:

Behovet av en skola här på Tunaområdet är stort och kommer snarast att öka än minska i framtiden.

Vi vill med namninsamlingen påverka det förslag som lagts fram om Tunaskolans nedläggning år 2009. Ett beslut, som vi anser, inte är ett genomtänkt beslut med tanke på Tunaområdets framtida utseende med ökat barnantal och nyinflyttning.

Det behövs flera små skolor och om "kostymen" är för stor just nu så kan den minskas med hjälp av uthyrning av överflödiga lokaler på till exempel Nibbleskolan. Kanske behöver äldreboendet Ädelstenen, som ligger granne med Nibbleskolan, lokaler för sina aktiviteter i och med att den äldre befolkningen ökar? Då skulle man samtidigt gå med i den nya trenden som förespråkar en blandning av äldre och yngre inom samma område.

Kanske finns det företag som vill hyra in sig på halva Nibbleskolan, tillfälligt eller långvarigt?

Gör inte något förhastat! Det är mycket svårare att lägga ner en skola för att sedan upptäcka att det inte finns plats för alla kommunens barn ett par år senare, än att hålla de små skolorna vid liv i minskad omfattning under de få år som barnantalet kan tyckas lågt.

Uppfyll istället det som ni så fint skriver i Hallstahammars kommuns egen marknadsföring: Små och bra skolor ger en lugnare lättare start i livet för våra små och vi satsar på barnen, barnomsorgen och skolan.

Annalena Hellström

Lennart Gimring

Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons