Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstahammar behöver ingen egen ishall för 30 miljoner kronor

Annons

Jag är hyfsat nyinflyttad i Hallstahammar och numera också purfärsk ledamot av kommunens fullmäktige. Därav har jag ingen längre bakgrund till en av de större aktuella frågorna i kommunen: den omtalade ishallen.

Jag har, fram till denna stund, valt att inte uttrycka min åsikt i den här frågan. Men nu kan jag inte längre hålla tyst. Jag tycker nämligen att det är helt vansinnigt. En ishall till en kostnad av 23 miljoner, vilket ser ut att kunna bli närmare 30 miljoner i slutändan, kan väl inte rimligtvis vara av högsta prioritet i en kommun av Hallstahammars storlek och läge?

Det finns ishallar i Surahammar (mindre än en mil) och Västerås (cirka två mil).

1) Så fasligt många aktiva, eller potentiellt aktiva, hockeyspelare kan väl inte bo i just vår kommun?

2) Så fasligt stort kan väl inte skolornas behov vara av en proffsig hall för utövande av vinteraktiviteter inom skolidrottens ram?

I Irsta där jag gick i skolan var vi mer än nöjda med att åka skridskor på de spolade asfaltstennisplanerna. Ville vi lyxa till det fick vi ta bussen 1 mil till Rocklunda.

3) Så fasligt mycket mer attraktivt kan väl inte Hallstahammar bli för konserter, mässor och utställningar bara för att det finns en ishall?

Jag har över huvud taget så oerhört svårt att inse behovet av en ishall i Hallstahammars kommun. Däremot har jag full förståelse för idrottsföreningar som KAIF i Kolbäck, som med stor sorg får se sin kära utomhusbana Vallmorinken rivas.

Om jag fick bestämma skulle jag ta några av de här miljonerna och satsa dem på en ny utomhusrink i kommunen, kanske till och med två, och sedan lägga resten av pengarna på saker som känns viktigare att prioritera. Exempel på sådana saker skulle kunna vara vettiga mötesplatser och aktiviteter för ungdomar, satsningar på skola, barnomsorg och äldreomsorg - och så vidare...

Antagligen så trampar jag på en hel del ömma tår med detta inlägg, men så här känner jag.

Lars "Kekke" Paulsson (v)

Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons