Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappråd: Hellre stöd till funktionshindrade än museum

I den ekonomiskt besvärliga tid vi lever i nu är det naturligt för alla att noggrant se över vad pengarna skall användas till.

Annons

Så också för Västerås stad där det konstaterats att det behövs göras neddragningar i verksamheterna. De olika nämnderna blir ålagda att spara.

Det finns grupper inom nämnden för funktionshindrade ansvarsområde som behöver stort stöd av samhället för att något närma sig den levnadsstandard som av alla oss andra anses som självklar.

Att i detta läge satsa pengar på ett museum är svårsmält för oss som dagligen arbetar för att skapa drägliga livsbetingelser för våra anhöriga som lider av en funktionsnedsättning.

Vi utgår från att ingen i den beslutande församlingen skulle komma på tanken att lägga ut pengar på den yttre miljön om någon familjemedlem behöver vård.

Vi vill att våra folkvalda prioriterar skattemedlen så att dom som har den sämsta livssituationen kommer i första hand.

Kommunen bedöms efter hur man behandlar denna grupp medborgare.

I kommunens handikappolitiska program står att läsa om FN:s standardregler om delaktighet och jämlikhet.

I inledningen står: ”Sverige har förbundit sig att följa FN:s standardregler och i ett internationellt sammanhang förklarat sig vara berett att leva upp till målet att alla människor skall vara fullt delaktiga och jämlika i samhället”.

Ansvariga avkrävs besked om att stödet för den som är funktionshindrad skall vara i full överensstämmelse med det som sägs i denna skrivning.

ordförande Föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna och i Västerås handikapporganisationers samarbetsråd

Anita Östling

ledamot i Västmanlands intresse-förening för psykotiskt sjuka (VIP) och VIP:s representant i Västerås handikapporganisationers samarbetsråd

Ove Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons