Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans G Erikson: Komplettera sommarunderhållningen i stan

Vinterkylan styr tankarna mot sommaren. Turist­näringen planerar för aktiviteter som skall locka besökare till evenemang landet runt.

Annons

Även så i Västerås, som marknadsför sig som Mälarstaden. Under senare år har staden mer och mer levt upp till att vara Mälarstaden, genom upprustning av strandområden för ökad tillgänglighet, byggandet av Mälarnära bostadsområden, förbättrad turistbåttrafik, sommarunderhållning vid sjöstranden, sjönära restauranger. Precis som det bör vara i en sjöstad!

Men nu tycks det vara slut med underhållning på Lögarängen. Funderingar lär finnas på att återgå till ordningen, eller kanske rättare sagt oordningen, med festivalvecka förlagd till city. Nu skall här, kanske, återigen in jättelika scener, karuseller, knallestånd, öltält samt avstängning av all trafik. Är det så merparten av västeråsarna vill ha det?

Jag är inte övertygad om det. Jag är inte heller övertygad om att turister vill mötas av en stad som inte kan visa upp sitt rätta jag. Låt oss visa Västerås som staden är i sin dagliga

gestaltning med blandning av gammal och modern bebyggelse, historiska byggnader, grönskande parker och ett levande affärscentrum. Vi behöver inte skämmas för vår stad! Men fortsätt gärna med underhållning vid sjöstranden så får besökare också uppleva att Västerås är Mälarstaden.

Om nu Västerås vill vara en turiststad och locka till sig besökare får vi nog kosta på oss att erbjuda underhållning av varierat slag. Varför inte parallellt med Lögarängsfestligheter komponera ett sommarprogram med en speciell "Västeråsmarkering", där stadens kulturliv är i fokus och får blomma ut och visa upp sig i city utan att staden "vänds upp och ner". Därmed erbjuds alternativ till underhållning för alla åldrar och intressen. Västerås har resurser som vi västeråsare är stolta över och vill dela med oss av till andra, inom såväl musik med olika inriktning som inom teater med grupper som kan spela trevlig teater för stora och små.

I fyra dagar i slutet av maj i år får vi västeråsare uppleva en festival med unga musiker, en festival som förhoppningsvis slår an tonen för kommande års festivaler i city. Västerås behöver en turistnämnd, som vet vad staden har att erbjuda och som förstår vad som behöver göras för att få fart på sommarglädjen, för alla smakriktningar, i vår stad!

Hans G Erikson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons