Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans G Erikson: Många pensionärer är besvikna på regeringen

Opinionssiffrorna kan inte kännas uppmuntrande för alliansregeringen. Inte heller för oss som i valet år 2006 stöttade alliansen och som ännu så länge gör det.

Annons

Orsakerna till de negativa siffrorna kan givetvis vara många och också tillfälliga.

Men en orsak är jag säker på, nämligen regeringens ointresse för pensionärsgruppens sämst ställda. Det finns faktiskt pensionärer som lever i ett mycket trängt ekonomiskt läge och som inte har den minsta möjlighet att kunna åstadkomma den allra minsta guldkant på tillvaron. Detta trots ett långvarigt och slitsamt arbete under yrkesverksamma år.

Merparten av pensionärerna har säkert inget att invända emot regeringens satsning på att det skall löna sig att arbeta och att skattelättnader införs för de arbetsaktiva och främst då för de lågavlönade.

Men nu är det så att också för pensionärer höjs kostnaden för bostadshyra, försäkringar, sjukvård, el, resor i kollektivtrafik med mera. Någon kompensation för detta i stil med skattelättnader för lågavlönade kanske skulle behövas diskuteras i alliansen?

Utifrån de resonemang som nu förs i pensionärskretsar så är många pensionärer som röstade på alliansen i 2006 års val besvikna på regeringens "pensionärstystnad" och kommer att, som det nu ser ut, kunna tänkas lägga sin röst på oppositionen i valet år 2010.

Det är borgerliga pensionärers förhoppning att regeringens " pensionärspolitik" ändras så att det inte blir pensionärer som sänker alliansen i valet år 2010!

Hans G Erikson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons