Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har centern tappat fattningen?

Annons

Att sitta i en borgerlig regering tillsammans med moderaterna är just nu centerpartiets största uppgift.Man kan fråga sig om Jörgen Johansson och hans ledande partiföreträdare gör rätt vägval?

Många centerväljare känner inte längre igen sig i centerns argumentering. Ena dagen är det Maud Olofsson som gör utspel om att kärnkraften skall vi nog ha kvar, andra (7 juli) är det Jörgen Johansson som försöker skrämma VLT:s läsare med att social-demokraterna hotar glesbygden.

Den bästa politiken för att göra glesbygden intressant att bo i är att fortsätta som i dag, det vill säga att som socialdemokraterna och samarbetspartierna öka avdragen för arbetsresor. Att införa olika drivmedelsskatter för olika personer skapar bara onödig byråkrati.

Det förhåller sig också som så att glesbygden inte alls utarmarmas i dag. Tvärtom skapas det oerhört många nya företag i glesbygden och det finns ett stort intresse att flytta dit.

Aktiviteten på landsbygden har aldrig varit så stor som nu, men det bor inte enbart traditionella centerväljare i glesbygden längre, utan de ser nog nuvarande regeringspartier som mer intressanta. Inom dessa partier betonas både småskalighet och miljöfrågor.

Det är nog detta som oroar centerpartiet och Jörgen Johansson. Det kommer tyvärr för centern att innebära stora väljarförluster i glesbygden eftersom den nya centerpolitiken gynnar främst moderaterna och storstaden.

Man kan fråga sig hur Jörgen Johansson ställer sig till Stockholms socialdemokraters införande av biltullar i huvudstaden? Är han som moderaterna mot detta? Och varför hör man inte Jörgen Johansson i debatten om sjönära boende i glesbygden?

Jag vill också lugna Jörgen Johansson med att folk i glesbygden bestämmer själva över sina liv. Vi överlever, om nu inte den moderatledda alliansen vinner valet och centern hamnar utanför riksdagen. Det vore tråkigt för det gamla centerpartiet behövs. Detta oroar oss mer äm Jörgen Johanssons skräckpropaganda.

Lars-Erik Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons