Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Gustafsson: Det totala skattetrycket alltjämt för högt

Annons

Det är på tiden att starta en kampanj mot världens högsta skatter som hela tiden drabbar de flitiga och arbetsamma. Det gamla och det nya arbetarpartiet kan härvidlag ta varandra i hand. Det totala skattetrycket är lika högt. Det har vi tröttnat på. Det kommer de båda att märka vid nästa val.

På tre år kan det komma fram nya politiska konstellationer. Förra valet var endast en indikation på att svenska folket börjat tröttna på etablissemanget. När korken väl gått ur brukar även vi långmodiga svenskar kunna revoltera mot alla galenskaper.

Personligen har jag under flera år bestulit svenska staten på skatteintäkter genom att låta min fru klippa mig utan kostnad. Det skulle i nuvarande läge ha kostat 235 kronor per gång att klippa mig. Gunnar Sträng och alla hans efterföljare har totalt missat att göra hemklippning skattepliktig.

När jag var ung betedde jag mig ännu värre. Gubben Kalle, vår hembygds original, som blivit mentalsjuk i samband med sin skolgång, blev en förtida pensionär. Vi gav hans tillvaro en guldkant som gängets fotbollsdomare och byns fritidsfrisör. Han fick en sedel för besväret att klippa oss eller kanske det var för att vi tyckte synd om gubben. Hans självförtroende stärktes. Han blev en del av gemenskapen.

I USA, som jag besökte år 2005, tvättade jag och klippte mitt hår "vitt" hos en frisör för under 100 kronor. När jag kom hem och frågade en frisör vad det skulle kosta att klippa sig här fick jag svaret: "235 kronor - det är billigt. Det beror på att du är pensionär. Annars är det dyrare."

Vad orsakar skillnaden mellan ovanstående 100 och 235 kronor? Utan tvivel skatter. Förhållandet 100/235 slår igenom över hela linjen. Det spelar således ingen roll om det gäller hårklippning eller något annat. Lösningen på Sveriges problem stavas minskade utgifter - inte omfördelning av ett

bestående skattetryck.

Hur påverkas fotfolket då staten skattebelägger väntjänsterna? Är inte det ett ofelbart sätt att skapa ett ur allmänhetens synvinkel legitimt förhållande för att fortsätta göra väntjänster svart och därefter ta efter statens skattetjuveri och göra likadant - sko sig på andra så gott det går?

Det finns ett bra sätt att få fler i arbete för att minska skattebördan för den närande befolkningen: de tärande måste ut i arbetslivet. Vi måste dra ned på deras förmåner så det blir mer lönsamt att arbeta än att sitta på otaliga sammanträden med dyra resor och dyr representation samt en stor mängd

beslut som alltid drabbar de ärliga och flitiga.

Här kommer några seriösa tips för att åstadkomma detta:

Inför en 15-procentsspärr för att bli ett etablerat riksdagsparti. I dag kan ett litet 4-procents stödparti få en oförtjänt stor vågmästarroll i politiken. Under dessa nya

förhållanden måste de etablerade hålla sig i harmoni med folkets åsikter för att uppnå gränsen - det är demokrati.

Minska antalet tjänstemän inom kommun, landsting, stat och EU med två tredjedelar. Vi slipper då många dyrköpta och

korkade överstatliga beslut som så ofta drabbar vårt avlånga land. Alla småpåveorganisationer leder till ett stort antal beslut som alla kostar pengar och drabbar den närande befolkningen. Det är ett dessutom ett känt faktum att minskning av personal är den mest lönsamma rationaliseringen.

Det finns i dag ingen hejd på onödiga skatte- och avgiftshöjningar i Sverige. Vi vill ha skatteminskningar - men de behöver inte drabba sjukvård och annan kärnverksamhet.

Hur kommer det sig att man förr kunde försörja en familj med endast fadern i förvärvsarbete? Varför går inte det i dag? Varför har vi numera inte råd att försvara vårt land? Mitt svar är: "Överetablering av tärande tjänstemän!"

Harry Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons