Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Gustafsson: Måtte kd avstå från röstfiske

Annons

Jag läste nyligen Olle Thorells (s) debattartikel: "kärlek är kärlek" den 28 januari, i vilken han efterfrågade om kristdemokraterna i Västmanland delade Annelie Enochsons uppfattningar mot könsneutrala äktenskap.

Som betalande icke auktoriserad medlem av kristdemokraterna kan jag redovisa min egen personliga ståndpunkt i frågan. Andra medlemmar av "mitt" parti får svara för sig själva.

Som bekant för de flesta är Sverige ett u-land när det kommer till moraliska värderingar. Där går samhället bakåt, inte framåt. Utan att ha läst artikeln i fråga i Svenska Dagbladet tror jag mig förstå, vad Annelie Enochson menar.

Här är det inte frågan om jämlikhet, som vissa personer alltid vill göra det till. Det är i stället en moralisk fråga, där den främsta udden, som alltid i dessa sammanhang, är riktad mot kärnfamiljen och kristna värderingar - den bergfasta grund varpå alla framgångsrika stater vilar.

Det finns många sätt att utöva sexuell synd på. Enochson räknade upp några av dem hon ansåg likvärdiga ur den aspekten. Utövad homosexualitet är en av dem.

Äktenskapet är instiftat av Gud i avsikt, att vi ska bilda familjer och uppfylla jorden, som budet gavs till Adam och Eva. Varför ska de, som har helt andra värderingar släppas in där? De har ju ingen avsikt att leva upp till de stadgar, som gällt sedan jordens grundvalar lades!

Kristdemokraterna är ett parti med kristen etik som värdegrund. En kompromiss i den äktenskapliga frågan är omöjlig, om man vill behålla sina kärnväljare.

Stå fasta i denna fråga. Ytterst är den viktigare än regerandet tillsammans med moderaterna, folkpartiet och centern. Stå rakryggat fast vid sanna principer! Avstå från röstfiske!

Harry Gustafsson

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons