Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helén Lind (c): Låt Mälarenergi bygga vindkraft på Skutterön

Annons

Mälarenergi vill bygga vindkraftverk på Skutterön eftersom vindkarteringar har visat att Mälaren har medelvindar som gör vindkraft lönsam.

Centerpartiet i Västerås anser att det är självklart att staden genom sitt energibolag på detta sätt bidrar till en renare energiproduktion. Det ökar också möjligheterna för konsumenterna att aktivt efterfråga och köpa lokalt producerad, förnybar el.

Vårt sätt att leva kräver mycket elenergi - ren

elenergi utan farliga utsläpp och utan beroende av

sinande tillgångar på fossila bränslen. För närvarande är vindkraft det sätt att producera elenergi som är minst miljöstörande. Ett vindkraftverk släpper inte ut någonting, låter inte mycket och drivs av gratis vind. Därför har också

regering och riksdag uttalat att vindkraften i Sverige bör byggas ut kraftigt.

Skutterön med omgivande öar har naturvärden som är värda att skydda och bevara. De vindkraftverk som planeras kommer dock bara att uppta en mindre del av södra Skutterön och en förhållandevis liten markyta.

Därför anser centerpartiet att naturintressen och miljövänlig elproduktion här kan kombineras på bästa sätt. Just ren energiproduktion är faktiskt ett av de bästa sätten att säkra att viktiga naturvärden inte förstörs.

Därför anser centerpartiets Västeråskrets att Mälarenergi bör få tillstånd att bygga vindkraft på Skutterön.

Helén Lind

ordförande

centerpartiets kommunkrets i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons