Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heltidsrätt sätter käppar i hjulet

Annons

Regeringen och framför allt näringsminister Tomas Östros klappar sig gärna på bröstet och berömmer sig om att genomföra förbättringar för oss företagare. Vi som driver företag har inte under de senaste åren märkt av dessa förbättringar, snarare en hel del försämringar.

Nu kommer ytterligare ett förslag som gör det svårare för mig att driva mitt företag. Det är förslaget att deltidsanställa ska ha rätt till heltid.

Jag förstår inte hur jag ska kunna få min verksamhet att fungera om jag inte kan få ha deltidsanställda i den omfattning jag själv vill. Tillströmningen av kunder är ju väldigt ojämn.

Ska kunderna kunna få en bra service även vid arbetstoppar, behöver jag ha fler anställda just då, inte före och inte efter.

Om jag inte kan fylla upp detta behov med deltidare, utan tvingas anställa folk på heltid som under en del av sin arbetstid inte har så mycket att göra, kommer mina kostnader att bli för höga.

Många andra kolleger inom branschen känner samma oro. Driver regeringen igenom en lag om rätt till heltid, kan man därför räkna med att många företag får sämre lönsamhet och att många också kommer att gå omkull. Det betyder färre jobb!

Är det vad regeringen vill?

Marianne Ohlson

Företagare/ägare

Gina Tricot Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons