Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaförälder: S har inte förstått vårdnadsbidraget

Annons

Anna Wallén har inte förstått någonting om vårdnadsbidraget. Hon och hennes partikamrater pratar hela tiden om kvinnofällor och jämställdhet, men när ska någon våga säga ordet barnfälla?

Den politik som socialdemokraterna har fört har lett till en barnfälla. Det är barnen som hamnat i kläm. Det är små barn som får vara ifrån mamma och pappa tio timmar om dagen, och som sedan hämtas av trötta föräldrar som måste skynda sig hem för att laga middag och sedan lägga barnen. När barnen väl har somnat ska hushållet tas omhand, med städ, tvätt, handling med mera.

Nej tack, det livet vill inte vår familj ha. Vi vill att våra barn ska få vakna i lugn och ro på morgonen och sedan ha en lugn och skön dag med föräldrar och kompisar hemma.

Jag vet att det inte är mycket, 3000 kronor i månaden. Men för oss, som nu inte har en enda krona extra, så är det mycket och framför allt är det ett bra steg i rätt riktning. Från att vi hemmaförädrar ansetts som "samhällsparasiter" behandlas vi nu med den respekt vi förtjänar.

Och kom inte med lögnen att kommunerna inte skulle ha råd med ett kommunalt vårdnadsbidrag! Har den råd med dagisplatser till alla barn, till en konstnad på 130000 kronor per år och barn, så är det inte svårt att räkna ut att det blir pengar över om fler tar möjligheten att vara hemma med sina barn lite längre.

Jenny Odälv

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons