Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp konkursmässiga länder ut ur euron

VLT:s ledare den 27 september slutar med konstaterandet: ”Vi som röstade på euron hoppades att den skulle främja demokrati och föra Europa samman, men i dag verkar risken för splittring snarare öka.” Detta innebär att sanningen har kommit ifatt euroanhängarna.

Annons

Hur kunde ja-röstarna till euron vara så naiva att de trodde på att europrojektet skulle lyckas? Tack och lov var majoriteten av svenska folket klok nog att rösta nej till euron.

Angela Merkel och hennes anhang måste snarast slå sig ned och skriva den utträdesklausul ur eurosamarbetet som förment ¿professionella personer glömde eller inte förstod att eurostadgarna skulle ha innehållit redan från början.

Att skriva stadgar för ett samarbete utan att reglera hur ett utträde ska gå till under ordnade former är inte professionellt, snarare kriminellt. Det är i sekteristiska sammanslutningar som det anses vara i sin ordning att inte ha utträdesregler.

Angela Merkel är ännu ett exempel på en mäktig politiker som överentusiasm, i detta fall att rädda eurovalutan, blir en stor fara för hela Europa.

Hon gör på samma sätt som prästen som när han fann argumentationen svag, hon höjer rösten.

Hittills har ingen EU politiker vågat stå upp och hejda henne trots att hon är i färd med att strypa ekonomin i hela EU med sin överentusiasm för euron. Spanien är det senaste offret i raden av euroländer som stryps av euron.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons