Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärntvätt i Livets Ords skolor

Annons

Alla religiösa friskolor ska följa läroplanen. Intressant nog väljer Jan-Olov Stefansson att blunda för skolor som drivs i Livets Ords regi, som går ut på att hjärntvätta elever. Det finns också muslimska skolor som bryter mot läroplanen och man kan inte blunda för det heller. Det är en uppgift för skolmyndigheter att följa upp och för oss politiker en uppgift att det finns tillräckligt med tydliga lagar och regleringar som säkerställer myndigheternas arbete.

Det som Jan-Olov Stefansson börjar sin artikel med, det vill säga att värna de kristna skolorna, utvecklas i slutet av artikeln till ren främlingsfientlighet och rasism. Han skriver bland annat att vi ska värna om vårt kulturella arv, vilket jag kan hålla med om. Däremot uppmanar han indirekt till våld för att värna det "svenska".

En påminnelse till honom är att 25 procent av Västerås invånare idag har utländskt ursprung och i mitt mångkulturella Västerås finns det plats för kristna, judar, muslimer, sikher, spirituella och andra trossamfund som inte hotar någon annan tro eller människa.

Vårt land är redan sekulariserat. Vårt land är redan mångkulturellt - 1,4 miljoner invånare har en direkt koppling till någon som är född utanför Sverige. Monoreligiösa fanatiska samhällen, som Stefansson drömmer om, tillhör det avlägsna förflutna. Det är år 2005 nu. Det som är och ska vara gemensamt för alla våra samhällen är att mänskliga fri- och rättigheter ska vara universella, precis så som FN:s resolutioner definierar.

Avni Dervishi

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons