Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj kvinnolönerna

Annons

Hur ser du på en månadslön på 16000 kronor? Olika personer reagerar naturligtvis olika beroende på vem man är och vad man själv tjänar. Den som tjänar mycket mer kanske inte bryr sig, utan fnyser "sexton tusen - så jävla lite"! Den som tjänar mindre i såväl privat som offentlig sektor, suckar av längtan efter en högre lön ?

Frågan är berättigad för ingångslönen för en utbildad undersköterska i Västerås kommun är 15 000 kronor per månad. De som jobbat ett antal år har naturligtvis förhandlat upp sin lön någon tusenlapp, särskilt om de har en fast anställning. Men de som inte har den formella kompetensen tjänar mindre. Och alla som arbetar deltid tjänar mindre än vad en heltid skulle ge.

Läser vi statistik är verkligheten skrämmande. En tredjedel av alla som arbetar inom vård och omsorg i kommunen har inte en fast anställning utan en visstidsanställning. En mycket stor andel av dem som inte har ett fast jobb, har bara en timanställning, nämligen 81,9 procent.

Sysselsättningsgraden för visstidsanställda visar att en stor andel inom vård och omsorg är timanställda och tjänar mindre än 15 000 kronor per månad. En deltid på 75 procent ger brutto 11250 kr per månad.

De här uppgifterna kan man läsa ut av "Statistik Västerås medarbetare 2005". Det väcker en rad frågor av politisk karaktär. Är det rimligt att en så stor andel av dem som arbetar inom vård och omsorg inte har en fast anställning? Skulle det vara möjligt i en annan bransch som inte domineras av kvinnor? Hur ska vi med så låga löner kunna rekrytera ungdomar till vård och omsorg i den utsträckning vi behöver för att klara alla pensionsavgångar de närmaste åren?

Det är dags att vakna upp! Som jag ser det skulle 16 000 kronor per mån vara en utgångspunkt för en omfattande förändring av kvinnolönerna och arbetsvillkoren inom vårdsektorn. Det arbetet är redan inlett i andra kommuner, men i Västerås har ingenting skett.

När vi nu närmar oss slutet på mandatperioden känner jag mig fri att tala ur skägget. Vi missade tåget en gång och det får inte hända igen. Ökningen av statsbidraget till kommunerna var i fjol nämligen avsedd för att stärka sysselsättningen, men i Västerås tog vi inte nödvändiga beslut i tid för att anställa fler eller ge bättre villkor för de anställda. Istället gjordes kommunen fri från låneskulden och alla applåderade - utom vi som såg en annan verklighet.

Det är nu hög tid för en radikal förändring. Arbete på heltid måste bli en rättighet vilket de flesta kvinnor skulle tjäna på. Dessutom måste månadslönerna höjas för de tusentals kvinnor som arbetar inom vården.

Låt 16 000 kronor i månaden bli lägsta lön för en undersköterska och hela vårdsektorn kommer att få bättre löner!

Och sist men inte minst! Staten måste bidra med miljarder till kommunsektorn, men måste samtidigt öronmärka statsbidragen för just lönehöjningar. Det är min kommunalpolitiska slutsats som jag vill ta med mig in i riksdagen för vänsterpartiet.

Mats Ericson

När vi nu närmar oss slutet på mandatperioden känner jag mig fri att tala ur skägget., skriver riksdagskandidaten och nuvarande kommunrådet Mats Ericson (v).

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons