Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell- och restaurangfacket: Vikräver ­kollektivavtal med högre lön och bättre villkor

Annons

Kollektivavtalen debatteras nu hett, och det uppstår många frågor. Kollektivavtal säger att alla anställda ska få minst en viss lön som inte får sänkas, höjd lön efter en viss tid, en viss betalning på helger, kvällar, semester och vid sjukdom, en bra pension och försäkring vid sjukdom och olycksfall, tryggare anställningsvillkor, vissa raster och arbetstider och så vidare. Detta innebär att kollektivavtalet är den enda garanten för att vi anställda får en högre lön och schystare villkor.

Påståenden - som vid salladsbaren i Göteborg - att de anställda skulle ha bättre betalt än enligt kollektivavtalet, är sällan sanna. En genomgång av Sveriges ledande arbetsrättsjurist, Toivo Öhman, visar att de anställda på Wild´n Fresh på samtliga punkter hade lägre lön och sämre villkor än om de hade haft kollektivavtal. Dessutom har de ingen garanti för sin lön eller för att försäkringspremien betalas in.

Men om arbetsgivarna tecknar kollektivavtal måste de betala minst samma lön, se till att den höjs i vår, och dessutom börja betala de övriga löner, ersättningar, försäkringar och pensionsavsättningar som kommer med kollektivavtalet.

Vi som är medlemmar kan inte acceptera att vissa konkurrerar med lägre löner och sämre villkor, och därmed slår ut andra restauranger som har kollektivavtal med högre lön och bättre villkor.

Det skulle drabba medlemmar på andra arbetsplatser, som skulle tvingas ta lägre lön eller förlora sina jobb. Därför berör konflikten på salladsbaren alla inom vår bransch.

Hotell- och restauranganställda har lägst lön och otryggast anställningsvillkor på hela den svenska arbetsmarknaden. Ett avgörande skäl till detta är att så många som varannan restaurangägare saknar kollektivavtal.

En färsk undersökning bland 1600 restauranganställda visar att de flesta tror att en enskild anställd som själv kräver kollektivavtal riskerar att tvingas sluta. Man har en utsatt position gentemot arbetsgivaren.

Därför kräver vi nu kollektivavtal med högre lön och schystare villkor på alla arbetsplatser med anställda. Det arbetet som har börjat i Göteborg, ska nu fortsätta också här.

Mari-Louise Tanner

Ny avdelningsordförande i Hotell- och restaurangfacket, Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons