Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotfulla ord döljer inte svek

Annons

Överheten talade i Sven-Erik Österbergs artikel "Ni vänder kappan efter vinden", införd den 13 juli 2004. Rätta in er i leden annars monopoliserar vi socialdemokrater sjukvården helt i Västmanland. Ett allvarligt hot, som visar att socialdemokraterna i länet är i stånd att omyndigförklara patienter, läkare och personal som valt att verka utanför den offenligt drivna vården. Som grädde på moset förklaras därtill moderater och folkpartister som ryggradslösa, för att vi vågar stå för att vi vill rätta till den upphandling som gått snett.

Flera gånger har vi förklarat att vi respekterar de lagar som finns. Moderaternas och folkpartiets sätt att agera i frågan strider inte mot några lagar, eftersom det inte är någon lägsta prisupphandling det är fråga om, utan kriterier fastställda i familjeläkarkonceptet som kvalitet, tillgänglighet med mera. Någon sådan utvärdering av anbuden har inte, som vi tidigare påtalat, presenterats oss.

Torsten Källberg har i VLT förklarat att vi vill behålla det så berömda familjeläkarkonceptet, men vi vill inte att politiker ska välja läkare åt oss, utan att du och jag själva ska välja.

Det är allmänt känt att de offentligt drivna familjeläkarmottagningarna har uppenbara problem med att rekrytera läkare. De blir därför ofta hänvisade till att anlita vikarier eller hyrläkare. Det hämmar i högsta grad patientens fria val.

De läkare som nu valt att inte låta sig anställas av Carema har inte i någon större omfattning valt att gå in i landstingets tjänst, utan har vänt blickarna utanför länet för att där kunna fortsätta att verka i egen regi. De vill säkerligen inte in i verksamheter som har så uppenbara problem med att klara kontinuiteten av läkare, när de bevisligen klarar det bättre i egen regi.

Som i demokratisk ordning folkvald ställer jag mig på länsinvånarnas sida. Otaliga inlägg i debatten ger klara besked om att västmanlänningarna känner sig bedragna av den socialistiska majoriteten i landstinget, med tanke på det inhumana sätt de hanterat upphandlingen av privata familjeläkare på. De offentliganställda har, trots moderaternas och folkpartiets krav, inte behövt synas i sömmarna.

KERSTIN DELLHAM

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons