Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan det vara fel?

Annons

Debattskribenten Mats Wiklund har lyckats med konstycket i sin artikel i VLT den 28 september att slå knut på sig själv genom ett totalt onyanserat påhopp på Junilistan. Wiklund skriver ?på goda grunder antog partierna att väljarnas intresse för EU inför ett riksdagsval är minimalt. Junilistan lyckades inte, tack och lov, slå mynt av EU- skepsisen. Oavsett om man är för eller emot tycks frågan inrikespolitiskt stendöd. Den avgör hur som helst inte val. Men som de flesta vet påverkas svensk lagstiftning av vad som bestäms i Bryssel, vilket i sin tur betyder att regeringens linje i EU är av största betydelse också för svensk samhällsutveckling. Så hur blir det de närmaste fyra åren??

Wiklund säger emot sig själv. Samtidigt som han säger att EU-frågorna inte hör hemma i ett riksdagsval säger han att de är viktiga för Sveriges inrikespolitik. God morgon Wiklund! Jag hoppas du sovit gott under valrörelsen.

Lite beröm måste jag emellertid ge. Wiklund har rätt i att vi i Junilistan inte lyckades slå mynt av EU-skepsisen. Det är synd eftersom vi är det enda parti som företräder folkets vilja i dessa frågor. Hur kan det vara fel?

@Byline - endast namn:Alf Karlman,

före detta blivande

riksdagskandidat Junilistan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons