Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska landstinget bli en attraktiv arbetsplats?

Landstingsråden skriver: ”Landstingspersonalens välmående är av stor vikt för befolkningens hälsa. Över 6 000 människor arbetar i landstingets regi. Att de mår bra är ett ändamål i sig, men även en förutsättning för att hälso- och sjukvården ska kunna hålla hög kvalitet. Målsättningen är att landstinget ska vara en attraktiv arbetsgivare.”

Annons

Det är glädjande att den politiska ledningen har denna inställning.

De senaste årens försök att få en god vård i en alltmer krympande ekonomi har resulterat i stor oro hos dem som arbetar inom vården. Ledningen kräver ständigt mer av sin personal. Det är förmodligen möjligt att via ett rationellt arbetssätt vinna en del tid. Det är dock inte möjligt att utsätta personalen för kravet att ständigt arbeta fortare. Detta

leder till stress och i värsta fall en sådan förslitning att personalen blir patienter.

Professor Jörgen Winkel vid Göteborgs universitet har i en rapport pekat på vad som händer med människor som är med om rationaliseringar. Den fysiska påverkan klingar av medan stress och mental ohälsa ökar. Självklart gäller detta också personalen inom Landstinget Västmanland.

Vår fråga blir: vad tänker landstingsråden göra rent konkret för att personalen inom landstinget skall bli välmående och för att landstinget skall bli en attraktiv arbetsplats?

Ove Danielsson

styrelseledamot,

Västmanlands intresseförening

för psykotiskt sjuka (VIP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons