Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästföreningen: Hoppas att Unell lyssnar

Det är bra att Elisabeth Unell (m) vill lyssna på hyresgästerna i Mimer, innan bolaget förstörs genom omfattande utförsäljningar. Frågan är bara på vilket sätt hon lyssnar - och vad hon hör.

Annons

Unell skriver att 90 procent av de boende hos Mimer vill köpa loss sin lägenhet. Det är en spektakulär uppgift. I stort sett alla som valt att bo i hyresrätt vill egentligen inte göra det, menar du.

Därutöver är hyresrättsinnehavarna inom Mimers bestånd inte intresserade av villa eller annan boendeform. Det är just den egna lägenheten de vill köpa. Det är det enda sättet man kan utläsa det hon skriver. Det skulle vara intressant att veta vart hon fått den uppgiften ifrån.

Inom Hyresrättsföreningen tror vi att den omfattande attack som sker på hyresrätten både lokalt och nationellt får långtgående negativa effekter för medborgarna. Det skapas mindre flexibla marknader både för arbete och boende, genom att fler och fler ska äga sin bostad. Att det dessutom är allmännyttan som attackeras från politiskt håll innebär också att det sociala ansvarstagandet för boendet överlämnas till marknaden. Vi tror inte att det är rätt väg att vandra. Vi tror dessutom inte att det är sant att flertalet hyresgäster är missnöjda med valet att bo just i hyresrätt.

Därför har vi startat vår namninsamling i Västerås - en namninsamling med syfte att få till en lokal folkomröstning om hyresrättens framtid. Vi tänker samla namn fram till den 23 april. Därefter tänker vi lämna över resultatet till kommunledningen. Det är dessa människor, de som skriver på för hyresrättens framtid i Västerås, som Elisabeth Unell måste lyssna till i den här processen. Det är deras framtid - och Västerås framtid - det handlar om.

Vi förutsätter att den politiska ledningen tar till sig att namninsamlingen pågår och anpassar arbetstempot därefter.

Hasse Ohlsson

Ordförande i Hyresgästföreningen region Aros-Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons