Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idiotiskt om flyktningbostäder

Annons

Nedim Bahar (kd) vägrade för en månad sedan att underteckna ett avtal från Migrationsverket om Västerås flyktingmottagande tre år framöver. Han ansåg då att det inte fanns tillräckligt med bostäder i Västerås.

Flyktingmottagandet måste ske solidariskt. Vi i Västerås måste gemensamt med landets övriga kommuner ta emot människor som flyr från krig och förtryck. Det är vår skyldighet att erbjuda bostäder.

På individ- och familjenämndens sammanträde den 21 november gjorde Nedim Bahar en kovändning med argumentet att bostadsförsörjningen för flyktingfamiljer är tryggad. Nämnden fick senare under dagen en information om dagsläget och det var snarare nattsvart.

Det finns inga strategier för hur man ska kunna få fram nya bostäder för framförallt flyktingar. Ingen i den moderatledda majoriteten vill driva frågan framåt. Man lägger bara ansvaret på någon annan.

Enligt informationen planerar majoriteten att köpa in bostadsrätter för cirka 20 miljoner kronor. Är detta rimligt? Den moderatledda majoriteten säljer västeråsarnas hyresrätter i Mimer. Samtidigt ska de ut på marknaden och köpa bostadsrätter på grund av den kraftiga bostadsbristen. Detta är idiotiskt.

Vi har ställt en interpellation till fastighetsnämndens ordförande Göran Landerdahl (fp) och vi hoppas att vi får svar på våra frågor.

Anna Wallén

Staffan Jansson

ledamöter av individ- och familjenämnden i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons