Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrott för friskare familjer

Vi vill att Västerås stad ska pröva konceptet ”en friskare generation” .

Annons

I Södertälje och Haninge kommun erbjuds barn i åtta års ålder tillsammans med sina föräldrar att få prova på idrott och sport, men också även friluftsliv och socialt umgänge i utomhusmiljöer.

Då grunden till den livslånga hälsan läggs redan i barndomen är det viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barns motionsvanor. Barn som får uppleva hur roligt det är att röra sig kommer att fortsätta med det senare i livet. Föräldrar som får umgås med sina barn blir bra förebilder.

Dde flesta aktiviteter kostar pengar, kunskapen om friluftsliv minskar och den bekvämaste typen av avkoppling för familjer utan ekonomiska resurser eller kunskap är en TV. En frisk generation kan hjälpa Västerås stad att öka livskvalitén hos våra barn och motverka ohälsa.

Det är viktigt att barn och ungdomar har en meningsfull och rolig fritid. Föreningsliv skapar samhörighet. ”En frisk generation” erbjuder familjer att pröva olika aktiviteter tillsammans.

Vi är övertygade om att en förbättrad familje- sammanhållning genom fysiska aktiviteter före-bygger ohälsa och minskar utanförskap. Barnen med sina familjer träffas två gånger i veckan: En eftermiddag eller kväll mitt i veckan, och en förmiddag på helgen. Under fyra veckors tid gör man samma aktiviteter, och därefter provar man nya.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons