Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrotten har en viktig roll

Annons

Tack Lennart Jansson för att du i VLT den 5 februari lyfter den viktiga frågan om våldstendenser kopplat till idrott och skola!

Frågan berör delvis gymnasieskolan, men även andra nämnder, framför allt den nya kultur- idrotts och fritidsnämnden.

Våldstendenser bland unga förekommer tyvärr. Vi välkomnar och stödjer därför det initiativ som idrottsrörelsen i Västerås tagit att arbeta med idrottsetik - att bland annat lyfta frågorna om det goda ledarskapet och föredömet.

På skolsidan kommer utbildningsnämnden snart att få en kvalitetsåterföring som ska ge oss en bild över läget och vad vi bör uppmärksamma i framtiden. Arbetet med att motverka främlingsfientlighet och mobbning sker kontinuerligt. Målet måste vara att alla elever och lärare känner trygghet på sin arbetsplats. Man får heller aldrig glömma föräldrarnas och hemmets roll och ansvar för att också förebygga att ungdomar behandlar varandra illa.

Från utbildningsnämndens sida ser vi gärna ytterligare fokus på elevernas studiesociala situation och hälsa kopplat till studieresultaten. Arbetet med de etiska frågorna sker lokalt på varje skola och vi kan genom våra enkätfrågor se tendenser på om man lyckats eller inte.

Kultur-, idrotts och fritidsnämnden kommer på samma sätt att med intresse följa det arbete med etikfrågor man gör ute i föreningarna.

Roger Haddad (fp)

ordförande i utbildningsnämnden

Ragnhild Källberg (fp)

1:e vice ordf i kultur-, fritid-och idrottsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons