Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför euron snabbt utan folkomröstning

Annons

Jag håller med Sven Svensson som den 17 augusti anser att vi bör införa eurovaluta så fort vi kan. Men vi borde slippa att att invänta en ny folkomröstning. Vi har valt en riksdag, där ledamöterna förhoppningsvis har större möjligheter att sätta sig in i valutafrågan än vanliga medborgare.

Framstående ekonomer har räknat ut att Sverige varje år utanför den europeiska valutaunionen går miste om utrikeshandel för över 200 miljarder kronor. Det struntar mor Augusta i Smylsnaret i. Hon och hennes gubbe avskyr nymodigheter och vill fortsätta med kronor i portmonnän.

De röstade självklart nej vid folkomröstningen 2003, en sida som inte förvånande stöddes av marxistleninisterna KPLMr, Ohly-partiet (v), sverigedemokraterna, nationaldemokraterna och miljöpartiet. Att också centern hörde dit bör vara genant för partiledaren och näringsministern Maud Olofsson.

På ja-sidan fanns socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna, en klar majoritet i riksdagen. Låt alltså riksdagen avgöra snarast.

Tord Säfvestad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons