Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga bjudresor för våra konfirmander

Annons

Västerås domkyrka.

Svenska kyrkan Västerås lockar inte sina konfirmander med gratisresor. Trots det väljer cirka 300 ungdomar att bli konfirmander varje år. I Västerås erbjuds grupper som träffas under helger, under veckor eller under tre veckor på sommaren. Utvärderingar vi gör visar att året är bättre än ungdomarna själva tänkt sig.

Mitt i tonårsperiodens brytningstid kommer erbjudandet om konfirmation. Det kristna budskapet om att vi är älskade som vi är, om att det finns en mening, som ger en förklaring till varifrån vi kommer och vart vi är på väg, och som visar på ett möjligt mönster att leva sitt liv, har förutsättningar att vara en viktig beståndsdel i tonåringens existentiella brottningsmatch.

Vi erbjuder ungdomar en möjlighet att tänka igenom livets stora frågor. Frågor som: behövs jag, duger jag, vad ska man tro på, älskar någon mig och vad har Gud med mig att göra? Unga idag behöver också förstå att de är värdefulla som de är utan att behöva prestera. Konfirmandåret blir ett år med möjlighet till reflektion.

Vi tror att det gör dem bättre rustade att ta sig an livet. Enligt kyrkans nationella riktlinjer för konfirmation erbjuder vi konfirmanderna två helgläger. För att alla ska ha möjlighet att vara med är hela konfirmandåret avgiftsfritt. Vi gör inte detta för att värva nya medlemmar. De flesta som konfirmeras är redan medlemmar i Svenska kyrkan. Vi gör det som vi tror är bäst för ungdomarna.

Mia Ehrengren

Kina Hyse

konfirmandpräster

Tony Jansson

Oskar Lässman

konfirmandpedagoger

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons