Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga försenade tåg med Region Svealand

Annons

Du har säkert någon gång varit stående på stationen i Västerås och väntat på ett tåg, till din frustrering var tåget försenat. Detta är säkert inget som hänt dig en gång och inte bara några gånger, utan vad som brukar hända när du ska ta tåget.

Det är mer normalt i dag att tågen är sena än att de är i tid. Vad som händer är att folk inte tar tåg när de har en tid att passa, utan de väljer andra alternativ så som bil.

Det är onödigt både ekonomiskt och miljömässigt. Trots det så tycks inget hända med detta problem. Vore det inte bättre om tågen bara gick i tid?

Många av problemen i dag med järnvägen är att infrastrukturen inte underhållits som den borde och det gör inte ens nära tillräckliga satsningar. Så vad är lösningen då?

Den heter region Svealand. Det skulle innebära att Örebro, Dalarna, Södermanland och Västmanland samt kommunen Enköping blir en region och Västerås skulle bli huvudstad i denna region.

I stället för som i dag att trafiken mellan Stockholm och Göteborg börjar dras längre söderut längs Lin-köping så skulle vi med region Sveland kunna få tillbaka trafiken till Västerås.

Vi kommer också kunna sätta in fler snabbtåg till och från Västerås. Vi skulle även få fler avgångar från Västerås till ditt resmål och vi skulle få den ekonomiska och politiska kraftsamling som behövs för att rusta upp järnvägen.

Detta skulle inte ske över en natt men vi skulle börja sakta men säkert att röra oss i rätt riktning.

Region Svealand skulle inte bara göra att tågen började gå bättre i tid utan med en fungerade infrastruktur skulle regionen kunna växa. Det skulle innebära fler jobb i Västerås då människor kan ta sig dit utan problem.

Allt detta skulle starta en positiv spiral som skulle göra regionen till en ekonomisk makt att räkna med. Piratpartiet tror på en positiv framtid, allt som krävs för den är att vi börjar planera för den i dag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons