Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga skattepengar till högskolans Örebroplaner!

Annons

Ingegerd Palmér, rektor för Mälardalens högskola, fortsätter sitt s-märkta uppdrag att göra Mälardalens högskola till en del av Örebro Universitet. I lördagens VLT framgår det att hon behöver 100 friska skattemiljoner från staten till det sjuka projektet att fusionera de båda lärosätena.

Till min förvåning verkar alliansregeringens utbildningsminister Lars Leijonborg nappa på Palmérs krok att satsa skattepengar på detta projekt med många uppenbara nackdelar och få fördelar för medborgarna i regionen. Att rektorns linje i frågan saknar förankring hos både näringslivet i regionen och de involverade kommunerna tycks helt ha gått utbildningsministern förbi.

Mälardalens högskola har befolkningsunderlaget för att bli ett eget universitet i linje med det ledarskap som stakades ut under Ivans Öbergs, Lillemor Kims, Hasse Odenös och Magnus Söderströms tid som rektorer för Mälardalens högskola. Det som saknas nu är en briljant, tolerant och inspirerande rektor att leda denna utveckling vidare. Med gott ledarskap på rektorsstolen, kvalitet i forskning och utbildning, samt samarbete med bättre universitet "två kvalitetssnäpp upp" jämfört med högskoleenheten i Örebro, så når Mälardalens högskola sitt mål.

Ingegerd Palmér behöver därför inga nya pengar från regeringen i Örebrofrågan.

Evert Jonsson

Kommunfullmäktigeledamot (c) i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons