Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingegerd Palmér: Vi har en excellent högskola

Den 15 april är sista ansökningsdag till studier på högskolan. Alla högskolor runt om i landet satsar nu på olika slags informationskampanjer för att väcka intresse för just sitt lärosäte.

Annons

Detsamma gäller förstås oss på Mälardalens högskola. Vi har i vårt informationsarbete valt att lyfta fram våra kompetenta, pedagogiska och inspirerande lärare som ambassadörer. Detta gör vi genom, vad vi kallar dem, lärarfilmer.

Studenter som idag går på Mälardalens högskola har fått välja ut några av sina favoritlärare som berättar om sina expertisområden i korta filminspelningar. Lärarfilmerna ger på ett seriöst och unikt sätt ungdomar en inblick i hur det är att vara student på Mälardalens högskola.

Målet med lärarfilmerna är att ge den blivande studenten bra information om vad både högskolan och den framtida arbetsmarknaden har att erbjuda. Valet av utbildning är kanske ett av de svåraste i en ung människas liv och därför är det viktigt med ärlighet och tydlighet när det gäller

presentationen om hur arbetsmarknaden ser ut inom de olika utbildningsområdena. Mälardalens högskola grundar sin information på rapporter och prognoser från Arbetsförmedlingen, Högskoleverket och Saco.

Mälardalens högskola är idag långt framme när det gäller högskolepedagogisk utveckling men självklart vill vi arbeta ännu mer med detta. Ett steg i detta är att vi nyligen blev först i landet med att erbjuda våra lärare en ny karriärväg. Det handlar om att lärare förutom att belönas för sin vetenskapliga kompetens, även belönas för att de är skickliga pedagoger. Målet är att högskolans studenter ska få pedagogiskt skickligare lärare som med hög kvalitet på sin undervisning ger utbildningar av högre kvalitet.

Karriärvägen indelas i tre steg: behörig lärare, meriterad lärare och excellent lärare. Det är inte en alternativ karriärväg som utvecklats, utan ett komplement till den traditionella karriärvägen där man befordras från adjunkt till lektor och slutligen till professor. Lärosätets framtida lärare kommer att kunna titulera sig till exempel "adjunkt och excellent lärare" eller "professor och meriterad lärare."

Mälardalens högskola ska erbjuda sina lärare en god arbetsmiljö där dörren alltid står öppen till nya möjligheter till utveckling och kreativitet. Högskolan ska också erbjuda sina

studenter en god studie-miljö där lärare och utbildning håller mycket hög kvalitet och där utbildningarna leder till jobb.

Jag är stolt över att vara rektor för en högskola som verkligen satsar på sina lärare och studenter!

Ingegerd Palmér

rektor vid Mälardalens högskola

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons