Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget förtroende för Glenn och Monika

Annons

I ett debattsvar kommenterar landstingsråden Glenn Andersson (s) och Monika Wilander (v) vår kritik av den politiska landstingsledningen.

Vi vidhåller att det är ett problem vi inte kan blunda för när läkare och annan personal säger sig sakna förtroende för landstings-ledningen. Och det är Glenn Andersson och Monika Wilander tillsammans med landstingsdirektör Jan Brithon som - enligt sin egen definition - utgör landstingsledning.

Om vi hade haft en samlingsregering i landstinget hade vi naturligtvis varit med och tagit vårt ansvar. Nu faller allt politiskt ansvar på majoriteten, för det är socialdemokraterna och vänstern som har uppgiften att föra dialog och ha kommunikation med sjukvårdspersonalen. Det ansvaret påstår vi att de inte tar.

I det stålbad som landstinget genomgått är det den kvarvarande personalen som får ta ansvaret gentemot patienterna och upprätthålla vården så gott det går. Därför är en sådan dialog oerhört viktig liksom att visa vilja och förståelse för de problem som våra patienter upplever i form av brist på tillgänglighet, överbeläggningar och långa köer i vården.

Inger Elison (c)

Torsten Källberg (fp)

Hanke Joneklav (kd)

Kerstin Dellham (m)

Thomas Wihman (mp)

gruppledare för oppositionspartierna i Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons