Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Nordén (kd): Lagen gäller landstingsägt tandvårdsbolag

Denise Bergström (s), oppositionsråd i landstinget, ororar sig över att folktandvården, som ett av landstinget helägt tandvårdsbolag, inte kommer att utföra sina uppdrag därför att bolaget måste gå med vinst och att det blir barnen "som får betala priset".

Annons

Ett anmärkningsvärt uttalande. Oppositionen vet mycket väl att det inte är tillåtet att använda skattemedel för att täcka folktandvårdens vuxenverksamhets eventuella underskott. Detta har Konkurrensverket påtalat och rekommenderat att folktandvården drivs i en form som ger konkurrensneutralitet gentemot andra tandvårdsproducenter.

Från landstingsmajoritetens sida har vi vid upprepade tillfällen deklarerat att lagens krav självklart gäller för det nya bolaget och att vi genom bolagsordning och ägardirektiv kommer att se till att folktandvården även fortsättningsvis levererar tandvård av hög kvalitet i hela länet.

Oppositionen har inbjudits att medverka i framtagandet av ägardirektiven. Därför kan jag inte tolka Denise Bergström på annat sätt än att oppositionen inte tror sig om att kunna komma med några goda förslag på ägardirektivets innehåll och därför i stället går till attack mot själva bolagiseringen.

Ingvar Nordén

landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons