Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte mot civila mål

Annons

Undertecknad är givetvis överens med Per Hällqvist (VLT den 31 maj) om att israeliska och palestinska liv är lika mycket värda, och det är sant att ännu fler palestinier än judar har dödats i den av Arafat utlösta intifadan. Men de palestinska attackerna riktar sig uttryckligen mot civila, och över 80 procent av de israeliska offren är också civila. Israeliska svar på dessa bombningar har aldrig riktats mot civila mål.

Över 22 000 attacker har riktats mot Israel sedan september 2000, en terrorvåg som faktiskt har hejdats genom säkerhetsstängslet. Att Israel under alla år av attacker mot dess existens har lyckats bibehålla ett öppet och demokratiskt samhälle är närmast att förundra sig över.

Jämtins indignationsnummer över Israels temporära säkerhetsstängsel verkar mest ägnat att dölja det faktum att Sverige är öppet för att ge bi-stånd till Hamas, en rörelse med dödandet av judar som helig plikt inskriven i programmet.

Fakta om Israels ersättningar till dem vars mark ianspråktagits, som Per Häll-qvist efterlyser, hittas på http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Peace/fencesct.html.

Bengt Ove Andersson, Köping

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons