Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Investeringarna i hamnen utreds

Annons

Ulf Hedman har vid ett par tillfällen frågat efter hur upprustningen av Västerås hamn ska finansieras. Svaret gavs egentligen på nyhetsplats i VLT redan den 18 november, nämligen att det inte finns några skarpa förslag om hamnen på kommunstyrelsens bord. Därför finns det heller ingen anledning för oss som förtroendevalda att föregripa de utredningar som pågår om hamnen, fotbollsarenan och äventyrsbadet.

Sakläget är nämligen att behovet av investeringar i hamnen utreds. Utredningen ska bland annat ge svar vilka åtgärder som behöver vidtas, vad åtgärderna beräknas kosta och på vilket sätt de ska betalas.

Även när det gäller fotbollsarena och äventyrsbad handlar det om utredningar där det inte i nuläget finns förslag om investeringarnas omfattning, kostnader och finansiering.

De konsulter och tjänstemän som arbetar med de olika utredningarna bör dock ges möjlighet att fullgöra arbetet. När allt relevant material sedan finns framme kan vi som är förtroendevalda i kommunstyrelsen ta över ärendena. Tids nog får Ulf Hedman svar på sina frågor.

Ulla Persson (s)

Kommunalråd

Mats Ericson (v)

Kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons