Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishallsplaceringen inget rävspel

Annons

Sigge Synnergård (fp) anklagar i VLT den 16 fabruari social-demokraterna och vänsterpartiet i Hallstahammars kommun för att medvetet prioritera Hallstahammar i val av plats för byggandet av ishall. Han ser en konspiration mot Kolbäck i hanteringen. Tyvärr bryr sig inte Synnergård om de fakta som ligger till grund för kommunstyrelsens förslag till placering av ishallen.

Det som Synnergård kallar "tvivelaktiga grunder" är i själva verket en ingående granskning av förutsättningarna för placeringen av hallen.

Det som Synnergård kallar "förordar nedläggning av Vallmorinken" är i själva verket en konsekvens av anläggningens skick och att tekniska förvaltningen av säkerhetsskäl inte är beredd att ta ansvar för ett års ytterligare drift. Vallmorinken spolas i stället som naturis 2006-2007.

Vi kan beklaga att diskussionerna om hallens placering har dragit ut på tiden. Men meningen har varit att uppnå enighet bland hallens olika nyttjare om den bästa platsen. Som bekant kan en ishall användas till mycket mer än ishockey.

Sakläget är följande:

Det är av miljöskäl inte möjligt att anlägga en ny bana vid Vallmo.

Det är osäkert om man kan anlägga hallen vid Nibbleskolan utan stora förseningar och kostnader för arkeologiska utgrävningar.

Det är möjligt att få hallen klar till årsskiftet 2006-2007 om fullmäktige den 27 februari beslutar att sätta i gång bygget vid Trollebo.

Hanteringen av frågan:

Ishallsgruppen har arbetat under 2005, men gruppen kunde inte komma fram till något gemensamt förslag, men Vallmorinken var fortfarande ett alternativ.

När Vallmo-förslaget föll på miljöfrågan förordade social-demokraterna och vänsterpartiet - efter en intern omröstning - Nibblealternativet. Det bedömdes ligga bra till med tanke på resor från de södra kommun-delarna.

När beskedet kom att KAIF lägger ned verksamheten försvann stora delar av fördelarna med Nibble. Dessutom kan utgrävningar av fornlämningar krävas och bygget fördröjas flera år.

Kvar står alltså Trollebo. Det vill säga om man vill ha någon hall, och det helst nästa vinter.

Agneta Ivemyr (s)

Reijo Tarkka (v)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons