Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islam i Sverige skall vara svensk

Annons

Man kan bara beklaga Västerås imam Mehmut Onguns uttalanden om bojkott mot Danmark.

För inte länge sedan, i samband med katastrofen den 11 september 2001, framträdde han tillsammans med bland andra biskop Clas-Bertil Ytterberg. Imamen efterlyste då tolerans, samförstånd och dialog.

Det var då det ! Nu vill han inte ha dialog. Han vill straffa ett land.

En annan imam, Abdulhak från Stockholm åkte till Torshälla för att hänga lappar som uppmanar svenskar att bojkotta Danmark. Han lade också Danmarks flagga för att trampas på.

Denna sorgliga affär med karikatyrer startades av en imam i Danmark. Denne imam Ahmed Abu Laben tog karikatyrerna som publicerats i september och åkte med dem till Gaza. Han förmodas komma därifrån. I Gaza träffade han några lättledda och arbetslösa unga män som satte igång en meningslös och barnslig demonstration.

Varför agerade Abu Laben på detta sätt ? Skulle det inte kunna vara av personligt agg mot Danmark som han gjorde så ?

En annan flykting, mulla Krekar som var medlem i en islamisk rörelse med blod på sina händer, vill föra krig mot Norge. Han kom till Norge som flykting men ändå vill han skada det land som gav honom skydd.

Alla sådana tragedier, mord och rykten skulle inte ha ägt rum om regeringen inte varit släpphänt . Alla svenska präster måste ha universitetsstudier i teologi, språk, psykologi med mera. Annars får de inte predika. Varför får kreti och pleti bli imamer?

Islam är ingen sekt som scientologer och frikyrkliga pastorer som i Knutby. Islam är en religion och om den skall predikas så måste det göras av riktigt utbildade imamer.

Ett stort antal flyktingar som kommer till Sverige är analfa-beter. Någon som utantill kan rabbla någon sura från Koranen duger inte som imam (präst). Det är då som det blir omöjligt att föra dialog.

Lägg till att aktioner som bojkott, hedersmord och självmordsbombare är destruktiva för alla. En imam skall upplysa och inte uppvigla. Att uppmuntra till bojkott mot Danmark och Frankrike kan kallas för hets mot folk.

Abdel Zgaia

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons